Gebruik een dopper fles. Hele nuttige pijlers, zeker als je de cijfers van ons plastic afval gebruik, of misbruik, even op een rijtje ziet. Wist je bijvoorbeeld dat maar 1% van het plastic wereldwijd gerecycled wordt. Of dat er dagelijks hele ladingen plastic in de oceanen verdwijnen waardoor de plasticsoep ontstaat. Dat al dat plastic ook door kleine deeltjes via zeeleven en vogels weer terechtkomen in onze eigen voedselketen is ook iets waar we niet bij stil staan. Laat staan dat het produceren van één plastic flesje 1 liter water en 1 liter olie kost. Niet heel milieuvriendelijk dus.

voordelen dopper fles
Dopper water fles groep

Een Dopper drinkfles bestaat uit verschillende onderdelen. Dat maakt hem zo handig. De dop is bijvoorbeeld ook meteen een drinkbeker!

  • Als het aan Dopper ligt, leven we binnenkort in een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid plastic wegwerpafval verminderen en iedereen, of het nu dichtbij of ver weg is, toegang geven tot veilig drinken water heeft.
  • Personaliseer jouw Dopper-fles met een mooi ontwerp en maak van deze fles jouw duurzame visitekaartje
  • Verspreid de boodschap met jouw eigen Dopper. Je hebt geen plastic wegwerpflessen meer nodig, dus dat scheelt veel afval. Duurzaam, praktisch en mooi!

Dopper fles als milieubewust relatiegeschenk

Milieubewuste relatiegeschenken zijn helemaal van deze tijd. Het groeiende besef dat iedereen een ecologische voetafdruk achterlaat, draagt bij aan een groter persoonlijk bewustzijn. Het minimaliseren van de impact kan op verschillende manieren, die ook nog eens goed voor de portemonnee én gezondheid zijn. Als het mes aan drie kanten snijdt, is het nog slechts een kwestie van de juiste middelen tot de beschikking hebben om dit te realiseren. Hier kunnen relatiegeschenken een grote rol spelen.

Een zeer praktische invulling van dit principe, kan aan de hand van het Dopper flesje geïllustreerd worden. Een Dopper drinkfles is gemaakt van hard en transparant kunststof, gemaakt voor een lange levensduur. Waar plastic flesjes door de lage kwaliteit snel vervormen, behoudt de Dopper zijn vorm. Een ideale uitgangsbasis om water, geld en zelfs tijd te besparen.

Voor het produceren van één liter geflest water wordt naar verwachting zo’n drie liter water gebruikt. Het beschikbare zoete water op aarde is schaars en daar zorgvuldig mee omspringen is een stap die steeds eenvoudiger uit te voeren blijkt op persoonlijk vlak, om de ecologische voetafdruk verder te verminderen. Het aantal recyclebare flesjes en gerecyclede flesjes neemt gelukkig toe, maar dit blijft een kostbaar proces waarbij veel energie en water verloren gaat. De flessen die niet recyclebaar zijn, belanden op het stort en zullen nog luttele decennia rondzwerven. Dit is onnodig met een Dopper fles.

Bereken zelf de impact die een Dopper kan maken, als iedere dag een flesje water bespaard blijft. Bereken de totale kosten die bespaard blijven in een jaar, het aantal flesjes water die niet op de vuilstort belanden en zelfs de tijdbesparing in de supermarkt of reis naar de supermarkt toe. Eenvoudig dan wordt zichtbaar hoe zelfs één persoon een impact op het milieu kan hebben. Het geven van een milieubewust relatiegeschenk biedt daarmee de ultieme mogelijkheid om een grootschalige impact te maken. Het geeft niet alleen een ondersteuning aan een groen bedrijfsimago, het maakt een zichtbaar verschil waar de ontvanger en het milieu de gever dankbaar voor zullen zijn.

Bij Zus-en-zo.nl vragen we maar €12,50 voor een Dopper fles! Je hebt een ruime keuze uit 11 verschillende kleuren.